Dječaka (7) ugrizao poskok – hitno hospitaliziran

Danas je u okolici Splita sedmogodišnjeg dječaka ugrizao poskok, jedna od tri vrste otrovnih zmija u Hrvatskoj.

Prema nezvaničnim informacijama koje je objavio Index, nesretno dijete je zmija ugrizla za ruku, a Večernji.hr je kontaktirao splitski KBC iz kojeg su potvrdili da mu je stanje – stabilno.

“Dječak je stabilno, hospitalizovan je i liječi se prema pravilima struke”, rekla je glasnogovornica Kristina Bitanga.

Ovaj nesretni događaj je kulminacija niza dojava o zmijama u urbanim područjima, a pošto je ovo njihovo najaktivnije vrijeme u godini treba pripaziti kada se zalazi blizu zaraslih terena i nagomilanog otpada.

Bonus:

VIC: Mujo i Fata, momak i cura

Mujo i Fata, momak i cura, idu ulicom držeći se za ruke. Fata mu reče:

– “Hodamo zajedno već trideset godina, mislim da je krajnje vrijeme da razmišljamo o braku.”

Kaže Mujo:

– “Draga Fato, pa ko će nas hjeti ovakve stare?”

Bonus:

“U braku smo preko 20 godina i moja žena je oduvijek bila na burzi rada”

U braku smo preko 20 godina i moja žena je oduvijek bila na burzi rada. Nikada nije radila ni jedan dan, a onda je iznenada počela da radi kao sekretarica u jednoj firmi. Prvo mi je bilo drago i zbog nje, jer je konačno počela da radi, a i zbog mene jer sa dvije plate može da se opuštenije živi.

Nakon otprilike pola godine počeo sam da sumnjam u sve to, jer je sve češće počela da radi produženo, počela da ide po seminarima i druge sumljive stvari je radila. Cijel situacija oko iznenadnog pronalaženja posla mi je postala sumljiva.

Počeo sam da se raspitujem o vlasniku firme u kojoj radi i nakon što sam dobro ” zagrebao” saznao sam da je vlasnik ustvari njen momak iz srednjoškolskih dana. Čovjek koji ju je ostavio i oženio neku djevojku iz Amerike i sada nakon više od 20 godina se vratio, slobodan i bogat.

Sve je jasno, ponovo su u vezi, samo ne znam kako da reagujem. Ako je napanem, neću joj ništa loše učiniti, spakovati će se i otići zauvijek da živi sa njim, jer činjenica je da ga još uvijek voli.

Možda mi ostavi i djecu da odgajam sam, ko zna šta joj je u glavi. Ne znam, možda je za mene najbolje da šutim i pravim se da ništa ne znam.”

Izvor:balasevizam.novi.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *