“Imam u komšiluku jednu baku od 78 godina koja živi sama…”

“Imam u komšiluku jednu baku od 78 godina koja živi sama i ponudila sam se da joj kupim u radnji šta joj treba.

Napravila mi je spisak gdje je bilo i brašno nekog određenog tipa.

Kad sam otišla u radnju, nije bilo tog brašna, već samo 2 pakovanja nekog drugog tipa i radnica mi kaže kako je to sve što imaju i da bolje uzmem dok i to neko nije kupio.

Uzmem to, takva je situacija, bolje išta nego ništa.

Kad sam to donijela komšnici, žena mi se izderala što joj nisam kupila ono koje mi je rekla, izvrijeđala me kako sam nesposobna, iako sam joj objasnila situaciju. Još kaže da joj dugujem te pare koliko je to brašno koštalo.”

(Ispovesti.com)

Bonus:

“Samohrana sam majka troje djece koju je muž ostavio samu…”

“Samohrana sam majka troje djece koju je muž ostavio samu i otišao sa drugom u Njemačku. Pri tome je prodao našu kuću i sav novac odnio sa sobom.

Ostala sam na ulici sa svojom djecom i dvije torbe u rukama.

Prije tri dana piše mi djever da mu je sin bolestan da moja djeca i ja dodjemo da se testiramo da vidimo možemo li mu dati bubreg.

Djever mi je tada poslao 2000 maraka kad me muž ostavio .

Ja sam sa svojom djecom napravila kuću , imam posao i moja dva sina rade. I hajde otišli mi testirali se i moj bubreg odgovara.

Ja sva sretna sto mogu pomoći tom dječaku. Da bi mi djever rekao da nije riječ o dječaku nego o njegovom bratu mom bivšem muzu.

Od mene očekuju da mu ja dam bubreg nakon svega sto mi je đubre uradilo. Moja djeca ga ne žele vidjeti i rekli su mi da odlučim. Ja ne želim ni da vidim đubre a kamoli da mu dam bubreg .

Djever me jako povrijedio sa tim sto me zeznuo . Zašto svi očekuju da mu ja široke ruke dam bubreg i pomognem mu?”

(Ispovesti)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *