PRIČA: Čovjek koji je imao 6 kćerki

Čovjek je imao šest kćerki, a žena mu je bila trudna i sedmi put.

Jedne noći je legao sa namjerom u sebi:

“Allahu, ako mi se i sedmi put rodi kćerka, rastaću se od žene.”

– Iste te noći je usnio san došla mu je smrt i on je morao na onaj svijet. Našao se pred Džehennemom te su se jedna džehennemska vrata otvorila u namjeri da ga progutaju.

Ali na vratima ga je čekala jedna od njegovih kćerki nije dozvolila da bude bačen u džehennem.

“Babo ja ne dam da ti goriš u vatri.”- rekla je. Onda čovjek bi doveden do drugih džehennemskih vrata. Ali tamo ga je čekala druga kćerka sa istim riječima, te bi spašen. Tako se ponovilo na šest vrata, sve do sedmih.

Na sedmim vratima nije bilo nikoga da ga spasi i njega dohvatiše sa svih strana da ga bace u vatru…

I baš tada se probudio sav potresen. Odjednom obuzet srećom, odmah je digao ruke i uputio dovu Allahu:”Allahu, tako Ti Tvoje veličine, podari mi i sedmu kćerku !”

(Djeca su Allahov dar svejedno bila ona muška ili ženska, jer Uzvišeni kaže: “Allahova je vlast na nebesima i na Zemlji. On stvara šta hoće. On poklanja žensku djecu kome hoće, a kome hoće mušku, ili im daje i mušku i žensku, a koga hoće, učini bez poroda. On, uistinu, sve zna i sve može.”)

(Eš-Šura, 49-50.)

Bonus:

Šejli Zonić uručena nagrada nakon pobjede u Zvezdama Granda

Skip to content

June 19, 2024 09:23:32 

Vitamins Life

  • Home
  • 2024
  • June
  • 13
  • Šejli Zonić uručena nagrada nakon pobjede u Zvezdama Granda

Šejli Zonić uručena nagrada nakon pobjede u Zvezdama Granda

dan02 mins

Aleksandra Đokić, direktorica marketinga “Auto Čačka” dodijelila je danas ključeve automobila “Škoda Kamik” Šejli Zonić, pobjednici “Zvezda Granda” za sezonu 2023/24.

Aleksandra je Šejli uručila ključeve u poznatom tržnom centru, a na dodjeli automobila našao se i Šejlin suprug Armin koji je za Grand istakao koliko je sretan što je njegova žena dobila svoj prvi auto.

– Poseban je osjećaj kad mogu da kažem da zvanično imam svoj prvi automobil – rekla je Šejla za Grand i otkrila kakva je u saobraćaju.

– Odgovoran sam vozač, neko sam ko pazi u saobraćaju na sve i ovaj auto i sebe u njemu ću da čuvam, kao i sve koje ću da vozim. Suprug i ja ćemo da vozimo ovaj auto, najvažnije je da nas posluži – istakla je pobjednica „Zvezda Granda“.

– Auto je vrhunski, ima mjesta za sve. Kad krenem na turneju imam mjesta za sve i za mikrofon, za stalak i za veliki kofer i moj i suprugov i onaj ko zasluži ide sa nama – rekla je Šejla kroz osmijeh.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *