“Moj muž ima kćerku iz prvog braka…”

“Moj muž ima kćerku iz prvog braka. Njena mama je umrla na porođaju. Ja sam je cijeli život odgajala i nikad je nisam odvajala od svoje dvije kćerke. 

Juče su mi zet i ona rekli da čekaju djevojčicu i da će joj dati moje ime. 

Ovo mi je najveće priznanje, osećam se kao da sam dobila Nobelovu nagradu. Andrea, voli te mama”

BONUS

SIN MI JE JAVIO DA IMA NOVU DJEVOJKU, KAD MI JE POSLAO SLIKU NJENOG LICA, NOGE MI OTKAZALE

 Nakon toliko vremena, NIJE MOGUĆE DA MI SE OVO DESILO

mama2

SIN MI JE JAVIO DA IMA NOVU DJEVOJKU, KAD MI JE POSLAO SLIKU NJENOG LICA, NOGE MI OTKAZALE Nakon toliko vremena, NIJE MOGUĆE DA MI SE OVO DESILOKako se motivisati za vežbanje

mama1

Bonus:

“Roditelje od dečka sam upoznala na 8.mart…”

Upoznala sam roditelje od dečka na 8.Mart, bila sam baš nervozna, htjela sam da im se svidim. 

Dogovorila sam se s majkom koja radi u cvjećari da njegovoj majci i sestri napravi neki buket koji mogu da priuštim jer nemam nešto novca

buket

Otišli smo, meni je bilo lijepo. A onda mi je dečko poslije rekao da nećemo ići tamo više, jer je njegovom ocu smetalo što sam došla “samo” sa cvijećem kod njega u kuću.”

Bonus:

Šest osobina koje možete naslijediti samo od oca

Na satu biologije naučili smo da 50% našeg DNA nasljeđujemo od majke i 50% od oca. Ova biološka činjenica, međutim, ne znači da svaki roditelj na svoje dijete prenosi jednaku količinu fizičkih i genetskih karakteristika.

Zapravo, djeca imaju 60% veću vjerojatnost da će naslijediti aktivne osobine od svojih očeva jednostavno zato što priroda radije izražava te gene.

Bright Side je temeljito istražio ovaj biološki fenomen i za vas prikupio 6 gena za koje postoji veća vjerojatnost da dolaze s tatine strane.

Visina

Jeste li upoznati s izrazom “visok je poput svog oca”? Očigledno je ova izjava potkrijepljena znanošću. Visinu osobe određuje najmanje 700 genetskih varijacija naslijeđenih od oba roditelja. Međutim, čini se da gen visine svakog roditelja djeluje na malo drugačiji način. Na primjer, geni oca važni su za poticanje rasta, a time i visine.

Otac skrivio prometnu nesreću, ostavio teško ozlijeđenog sina u vozilu i pobjegao

Krivi zubi

U slučajevima kada otac ima loše zdravlje zuba, vjerojatnije je da će dijete češće morati posjećivati ​​stomatološku ordinaciju nego njegovi vršnjaci, čak i ako njegova majka ima sjajne zube. Od karijesa do svih problema sa zubima, može doći ravno iz očevih usta.

Spol

Tate su 100% odgovorne za spol svoje novorođenčadi. Kromosomi X i Y, poznatiji kao spolni kromosomi, određuju djetetov spol. Djevojčice nasljeđuju kromosom X od oca, što rezultira genotipom XX, a muškarci nasljeđuju kromosom Y od oca, što rezultira genotipom XY. Budući da majke prenose samo X kromosome, očevi imaju potpunu kontrolu nad spolom.

Jamice

U mnogim kulturama rupice se smatraju znakom ljepote i privlačnosti. No, znanstvenici rupice opisuju kao nedostatak koji je nastao zbog skraćenih mišića lica. Pretpostavlja se da su rupice naslijeđene jer su dominantna genetska osobina i češće se nasljeđuju od oca, piše Bright Side.

Otisci prstiju

Ne postoje 2 potpuno ista otiska prsta budući da su oni jedinstveni uzorak. Ipak, otisci bebinih prstiju mogu nalikovati očevim! Uzorci otisaka prstiju su genetske osobine naslijeđene od naših očeva.

Kihanje

Mnogi od nas poznaju barem jednu osobu koja nekontrolirano kiše dok gleda u sunce ili jaka svijetlo. Pa, ovo je još jedna genetska osobina za koju je odgovoran otac. Ovo stanje je poznato kao Achoo sindrom i vjerojatnije je da se prenosi s očeve strane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *