“Poslije 11 godina…”

“Poslije 11 godina javio sam se djevojci sa kojom sam tada bio u vezi.

Ona se vratila u naš grad, udala, rodila dijete, razišla od muža, nastavila dalje, prelijepa je, uspješna, hrabra, samostalna.

Ja sam oženjen, tužan, nesretan, idem od jedne do druge a zaljubljen sam u nju.

Rekao sam joj sve, i pomislio da osjeća isto. Rekao sam joj da sam spreman na sve zbog nje.

Duša mi se kida jer me je odbila i riječima lupila šamar realnosti. Trudite se, ne odustajete jer ipak nekad bude kasno.”

(Izvor: Ispovesti.com)

Bonus:

“Komšinica se nikad nije udavala…”

“Komšinica se nikad nije udavala, već 30 godina ima svoju zubarsku ordinaciju. Nasljedstva se odrekla u korist brata i sama otplatila i sebi stan i lokal za ordinaciju.

Ima 60 godina i upravo se posvađala sa bratom, koji ne želi više da je vidi zato što njenu imovinu neće ostaviti njegovoj djeci (jer ona nema svoju).

Odlučila je poslije njene smrti da se njena imovina proda i sav novac uplati u zvaničnu fondaciju za oboljelu djecu, za koju prikupljamo novac SMS porukama. Kad već nije dala život svom djetetu jer nije imala muža, da bar neko dijete pokuša da spasi i na taj način da mu šansu za život.

Brat kaže da je luda, samoživa i neuračunjiva što neće da ostavi sve njima. Nemam riječi koliko zatucani Balkan očekuje da žena koja nema nikog nema pravo da odlučuje o svojoj imovini.”

(Izvor: Ispovesti.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *