VIC DANA: Kćerka trudna

18-godisnja djevojka se povjeri majci i kaže joj da joj menstruacija kasni već dva mjeseca. Vrlo zabrinuta majka odlazi u ljekarnu kupiti test za trudnoću i rezultat pokazuje da je trudna. Viče, proklinje, plače…kuku-lele!

– “Tko je ta svinja, želim znati! Smjesta reci ocu!”

Kad je napokon ostala sama, djevojka obavi telefonski razgovor i pola sata kasnije nov-novcati Ferrari se zaustavi ispred njihove kuće. Iz njega izlazi zreo gospodin, obučen u vrlo skupo odijelo i ulazi u kuću.

Sjeda u dnevnom boravku s roditeljima i djevojkom i kaže im:

– “Dobar dan, vaša me kći informirala o problemu. Ja se ne mogu oženiti s njom zbog moje osobne obiteljske situacije, ali mogu preuzeti odgovornost i poduzeti nešto. Ako se rodi djevojčica, prepisat ću joj 3 dućana, 2 udobna apartmana, vilu na plaži i bankovni račun sa 500.000$. Ako se rodi dječak dobit će 2 tvornice uz 500.000$. Ako se rode blizanci svaki od njih će dobiti tvornicu i 250.000$. A ako kojim slučajem dođe do pobačaja…”

U tom trenutku otac koji je šutio cijelo vrijeme, stavi ruku čovjeku na rame i kaže:

– “Spavat ćeš opet s njom”

Bonus:

Biljana Jevtić o razvodu: Živiš sa nekim tolike godine, sjedinite se, steknete zajedno – Bolje bolan kraj, nego bol bez kraja!

U zadnje vrijeme je na estradi sve češće razvoda i rastanaka, a ove godine prvi su bili Haris i Melina Džinović. Rijetko koja poznata ličnost je ostala imuna na tu temu, te je većina njih dala i svoj komentar na njihov razvod.

U sferi zabave malo koji brak može parirati nepokolebljivoj stabilnosti Biljane Jevtić i Ace Ilića. No, kada se otvorila tema o razvodu Harisa Džinovića i Meline, Biljana Jevtić je neustrašivo i iskreno podijelila svoja razmišljanja. Život je pun izazova, čak i najmanji događaji mogu dovesti do poteškoća.

Gubitak voljenog ljubimca sam može biti nevjerojatno težak, a da ne spominjemo složenosti koje proizlaze iz dugotrajnih veza, suživota i zajedničkog podizanja djece. Glatka plovidba je rijetka pojava u ovakvim situacijama. Neosporno je da je život stalna bitka. Kao što izreka kaže: “Bolje je podnijeti bolan kraj nego patiti unedogled.” Ovaj osjećaj je istinit. Ako nešto nije suđeno ili se ne može prisiliti, najbolje je to pustiti.

Po rečima Biljane Jevtić, forsiranje ishoda koji nije zamišljen je uzaludno. Ne samo da postoje brakovi koji postoje samo zbog izgleda, već postoje i brakovi koji traju čak i dulje od našeg. Međutim, razvodi su također stvarnost. U intervjuu za “Radio svetski” rekla je da je razvod braka jedno od najtežih iskustava u životu. Kada se suočite s malim događajem u životu, morate se s njim suočiti izravno.

Gubitak voljenog kućnog ljubimca može biti izvor velike patnje, osobito nakon godina provedenih s njima, stvaranja dubokih veza, pa čak i osnivanja zajedničke obitelji. To je bez sumnje teško iskustvo. Nitko ne može poreći izazove koji su uključeni, ali kao što izreka kaže: “Bolje imati bolan kraj nego trpjeti beskrajnu bol.” Ova izjava vrijedi. Ako nešto nije suđeno, ako ne može funkcionirati ili napredovati, najbolje je ne forsirati to.

  • Ovo su mudre reči Biljane Jevtić. Dodatni tekst: Kao dodatni bonus, evo nekoliko dodatnih informacija za vaš užitak. Od pojave kinematografije u kasnim 1800-ima i ranim 1900-ima, filmska industrija je krenula u nevjerojatnu evoluciju. Vizionari poput braće Lumière i Thomasa Edisona zaronili su u područje snimanja filmova, osvajajući publiku svojim revolucionarnim kratkim filmovima.

Ta su pionirska djela prikazivala obične trenutke, poput šetnje pješaka ili prolaza vlakova, no ipak su imala golemu važnost u to doba. U 1920-im i 1930-im godinama filmska industrija u Sjedinjenim Državama doživjela je svoje zlatno doba, vrijeme golemog prosperiteta. Pod dominacijom velikih studija kao što su Warner Bros., Paramount Pictures i MGM, industrija je djelovala pod studijskim sustavom koji je kontrolirao sve aspekte filmske produkcije, od početka do distribucije i prikazivanja.

Ovo je doba dovelo do nastanka legendarnih filmova i upoznalo nas s kultnim zvijezdama poput Marlene Dietrich, Clarka Gablea i Audrey Hepburn, čime je konačno postavljen temelj za suvremenu filmsku industriju. Tijekom 1950-ih i 1960-ih došlo je do valova inovativnog umjetničkog izražavanja u svijetu filma.

Francuski novi val, talijanski neorealizam i američki novi Hollywood pojavili su se kao značajni pokreti, revolucionirajući način na koji su pripovijesti ispričane i stilovi su istraživani. Ovi revolucionarni filmovi, uključujući “A Bout de Souffle”, “La Dolce Vita” i “Bonnie i Clyde”, postali su ikonični simboli ove avangardne estetike i neustrašive kreativnosti.

Filmska industrija doživjela je značajnu transformaciju s pojavom inovativnih tehnologija u obliku fotografije u boji, širokog ekrana, zvuka i specijalnih efekata. Ovi su pomaci revolucionirali i stvaranje i gledanje filmova. U 1970-ima, digitalna revolucija donijela je potpuno novo područje mogućnosti u pogledu tehnika snimanja, procesa montaže i metoda distribucije.

Ovaj revolucionarni pomak otvorio je put usponu CGI (Computer-Generated Imagery) efekata i kultnih filmova poput “Ratova zvijezda”, koji su utjelovili bit ove uzbudljive ere u filmskoj produkciji. U ovoj eri globalizacije, filmska industrija se transformirala u svjetski fenomen, s filmovima koji se proizvode i uživaju u njima na globalnoj razini.

  • Kinematografskim krajolikom sada dominiraju epski spektakli poput Marvelovih filmova, “Avatara” i serijala “Harry Potter”, koji su postali sastavni dio iskustva gledanja filma. Ove izvanredne produkcije spajaju ogromne proračune s vizualnim efektima koji izazivaju strahopoštovanje, osvajaju milijune gledatelja i zgrću milijarde dolara od prodaje ulaznica. Filmska industrija, iako napreduje, nailazi na brojne prepreke i napretke.

U 21. stoljeću izazovi kao što su piratstvo, digitalna distribucija, sve veća konkurencija divova strujanja kao što su Netflix i Amazon Prime te imperativ za raznolikim i inkluzivnim pripovijedanjem doprinose krajoliku industrije. Zaključak Filmska industrija svjedočila je brojnim promjenama tijekom svoje slavne prošlosti, evoluirajući od rudimentarnih snimaka do grandioznih globalnih fenomena.

Unatoč tim transformacijama, filmska umjetnost ostaje sastavni dio ljudske kulture i individualnosti, unoseći sreću, motivaciju i introspekciju u živote nebrojenih pojedinaca diljem svijeta. Prihvaćanjem domišljatosti, prilagođavanjem novim okolnostima i poticanjem mašte, filmska industrija će ustrajati u oblikovanju našeg razumijevanja svijeta i zapaliti kreativnu iskru u budućim generacijama filmaša.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *